Blue Flower

Bij onze duikschool kan je terecht voor de volgende opleidingen in het NELOS systeem.

 

Wij trainen elke woensdag avond van 20:00 tot 21:00 in het zwembad van Boom (Sportcomplex Rivierenland). Dit gedurende de periode van september/oktober tot april/mei afhankelijk van het weer en de kalender. Indien je eens langs wil komen neem je best eerst even contact op via het contactformulier zodat we je zeker kunnen verwelkomen.

 

1* Duiker:

Dit is de eerste stap als beginnende duiker. Als 1* duiker ben je opgeleid om, onder begeleiding van een ervaren mededuiker, te duiken tot -20m. Na een zwembadopleiding (waarbij een aantal vaardigheden getest worden) en een eenvoudige theorieles ben je klaar om 5 doopduiken te doen met een instructeur. Zodra dit achter de rug is heb je je 1* brevet verdiend en kan je beslissen om al dan niet verder te gaan. Het 1*brevet is al voldoende om op vakantie in het buitenland te kunnen duiken.

 

2** Duiker:

Nadat je als 1* duiker wat ervaring hebt opgedaan, ben je klaar om verschillende openwaterproeven (dwz ‘buiten’) af te leggen als kandidaat 2** duiker. Als kandidaat 2** duiker moet je bovendien zowel in een theorie- als in een zwembadexamen slagen. Dit alles om aan te tonen dat je de basis van het duiken beheerst, want eens geslaagd ben je een 2** duiker, met al iets meer verantwoordelijkheid en een dieptebeperking tot -30m.

 

3*** Duiker:

Is het hoogste brevet dat een recreatief duiker kan behalen en voor vele duikers het mooiste brevet. Als 3*** duiker heb je meer verantwoordelijkheid als duikleider, maar ook meer vrijheid in je duiken met een dieptebeperking tot -40m. Om je 3*** brevet te halen is er eveneens een theorie- en een zwembadexamen en moet je vanzelfsprekend ook openwaterproeven afleggen. Met deze proeven bewijs je je capaciteiten als duikleider. Sinds kort kan je als 3*** duiker ook het brevet ‘diep duiken’ behalen, waardoor je dieptebeperking tot -40m wordt opgeheven en je tot -60m kan duiken.

 

Onze duikschool is beperkt tot het lesgeven en trainen tot 3* duikers. Er zijn hogere brevetten beschikbaar maar deze kunnen enkel worden behaald d.m.v. proeven en examens op andere locaties. Indien u hier interesse voor zou hebben vragen we contact op te nemen met onze instructeur van de school.


Nelos 1* Duiker
Nelos 2* Duiker
Nelos 3* Duiker
Overige